12 Pono o Ginkgo Biloba (Plus Side Effects and Dosage)

ʻO Ginkgo biloba, a i ʻole uea hao, he lāʻau maoli ʻo Kina i mahi ʻia no nā kaukani makahiki no nā ʻano hoʻohana like ʻole.
No ka mea ʻo ia wale nō ka ʻelele ola o nā mea kanu kahiko, ua kapa ʻia i kekahi manawa he mōʻalihaku ola.
ʻOiai ua hoʻohana pinepine ʻia kona mau lau a me nā ʻanoʻano i ka lāʻau lapaʻau kuʻuna Kina, ʻo ka noiʻi ʻana o kēia manawa ke nānā ʻia nei i nā extract ginkgo i hana ʻia mai nā lau.
Hoʻopili ʻia nā mea hoʻohui Ginkgo me kekahi mau koi olakino a me nā hoʻohana, ʻo ka hapa nui o ia mau mea e pili ana i ka hana o ka lolo a me ke kahe.
He kiʻekiʻe ka Ginkgo biloba i nā flavonoids a me nā terpenoids, nā pūhui i ʻike ʻia no kā lākou hopena antioxidant ikaika.
ʻO nā radical manuahi he mau ʻāpana reactive i hana ʻia i loko o ke kino i ka wā o nā hana metabolic maʻamau e like me ka hoʻololi ʻana i ka meaʻai i ka ikehu a i ʻole ka detoxifying.
Eia nō naʻe, hiki iā lākou ke hōʻino i ke kino olakino a hoʻolalelale i ka ʻelemakule a me nā maʻi.
ʻO ka noiʻi e pili ana i ka hana antioxidant o ginkgo biloba he mea hoʻohiki loa.Eia naʻe, ʻaʻole maopopo i ke ʻano o ka hana ʻana a me ka maikaʻi o ka hana ʻana i ka mālama ʻana i nā kūlana kikoʻī.
Loaʻa i ka Ginkgo nā antioxidants ikaika e hakakā i nā hopena pōʻino o nā radical manuahi a ʻo ia paha ke kumu o ka hapa nui o kāna mau koi olakino.
I loko o kahi pane ʻeha, hoʻāla ʻia nā ʻāpana like ʻole o ka ʻōnaehana pale e hakakā i nā mea hoʻouka kaua a i ʻole e hoʻōla i nā wahi i hōʻino ʻia.
Hiki i kekahi mau maʻi maʻi ke hoʻoulu i ka pane inflammatory ʻoiai me ka ʻole o ka maʻi a i ʻole ka ʻeha.I ka wā lōʻihi, hiki i kēia ʻeha nui ke hōʻeha mau i nā ʻiʻo o ke kino a me DNA.
Ua hōʻike ʻia nā makahiki o nā haʻawina holoholona a me ka hoʻāʻo ʻana e hōʻemi ʻo Ginkgo biloba extract i nā hōʻailona inflammatory i loko o nā pūnaewele kanaka a me nā holoholona i nā ʻano maʻi like ʻole.
ʻOiai ke paipai nei kēia mau ʻikepili, pono nā noiʻi kanaka ma mua o ka hiki ke huki ʻia nā hopena paʻa e pili ana i ke kuleana o ginkgo i ka mālama ʻana i kēia mau maʻi paʻakikī.
Hiki i ka Ginkgo ke ho'ēmi i ka mumū i hanaʻia e nā maʻi likeʻole.ʻO kēia paha kekahi o nā kumu i loaʻa ai ka nui o nā noi olakino.
I loko o ka lāʻau lapaʻau kuʻuna Kina, hoʻohana ʻia nā hua ginkgo e wehe i ka ikehu "kanani" i loko o nā ʻōnaehana ʻano like ʻole, me nā puʻupaʻa, ate, lolo, a me nā māmā.
ʻO ka hiki ʻana o Ginkgo ke hoʻonui i ke kahe o ke koko i nā ʻāpana like ʻole o ke kino ke kumu o kāna mau pono i manaʻo ʻia.
Ua hōʻike ʻia kahi noiʻi o nā maʻi maʻi puʻuwai i lawe i ka ginkgo i ka piʻi koke ʻana o ke kahe koko i kekahi mau wahi o ke kino.Hoʻopili ʻia kēia me ka piʻi ʻana o 12% o nā pae kaʻapuni o ka nitric oxide, kahi pūhui kuleana no ka hoʻonui ʻana i nā kīʻaha koko.
Pēlā nō, hōʻike ʻia kahi haʻawina ʻē aʻe i ka hopena like i ka poʻe kahiko i loaʻa i ka ginkgo extract (8).
ʻO nā haʻawina ʻē aʻe e kuhikuhi ana i nā hopena pale o ka ginkgo i ke olakino o ka naʻau, ke olakino lolo, a me ka pale ʻana i ka hahau.Nui nā wehewehe ʻana no kēia, ʻo kekahi o ia mau mea ʻo ka loaʻa ʻana o nā pūhui anti-inflammatory i nā mea kanu.
Pono ka noiʻi hou aʻe e hoʻomaopopo pono i ka hopena o ka ginkgo i ke kahe a me ke olakino o ka naʻau a me ka lolo.
Hiki i ka Ginkgo biloba ke hoʻonui i ke kahe koko ma o ka hoʻoikaika ʻana i ka vasodilation.Hiki paha kēia i ka mālama ʻana i nā maʻi e pili ana me ka maikaʻi ʻole o ke kahe ʻana.
Ua loiloi pinepine ʻia ʻo Ginkgo no kona hiki ke hōʻemi i ka hopohopo, ke kaumaha, a me nā hōʻailona ʻē aʻe e pili ana i ka maʻi o Alzheimer, a me ka emi ʻana o ka cognitive e pili ana i ka ʻelemakule.
Ua hōʻike kekahi mau haʻawina e hiki i ka hoʻohana ʻana i ka ginkgo ke hoʻohaʻahaʻa i ka nui o ka emi ʻana o ka cognitive i ka poʻe me ka dementia, akā ʻaʻole hiki i nā haʻawina ʻē aʻe ke hoʻohālikelike i kēia hopena.
Hōʻike ka loiloi o nā haʻawina 21, i ka hui pū ʻana me nā lāʻau lapaʻau kuʻuna, hiki i ka extract ginkgo ke hoʻonui i ka hana i nā poʻe me ka maʻi maʻi Alzheimer.
Ua loiloi kekahi loiloi hou i ʻehā mau haʻawina a loaʻa i nā hōʻemi nui i ka nui o nā hōʻailona pili dementia me ka hoʻohana ʻana i ka ginkgo no nā wiki he 22-24.
Pili paha kēia mau hopena maikaʻi i ke kuleana o ka ginkgo i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ke kahe o ke koko i ka lolo, ʻoiai ua pili ia i ka dementia vascular.
Ma ke ʻano holoʻokoʻa, ʻaʻole i kakahiaka nui e hōʻike a hōʻole paha i ke kuleana o ginkgo i ka mālama ʻana i ka dementia, akā ke hoʻomaka nei nā noiʻi hou e wehewehe i kēia ʻatikala.
ʻAʻole hiki ke hoʻoholo ʻia ua hoʻōla ka ginkgo i ka maʻi o Alzheimer a me nā ʻano dementia ʻē aʻe, akā hiki ke hoʻohana i kekahi mau hihia.Ke hoʻohana ʻia nei me nā lāʻau lapaʻau maʻamau.
Ke kākoʻo nei kahi helu liʻiliʻi o nā haʻawina liʻiliʻi i ka manaʻo e hiki i nā mea hoʻohui ginkgo ke hoʻomaikaʻi i ka hana noʻonoʻo a me ka maikaʻi.
ʻO nā hopena o ia mau haʻawina ua hoʻopiʻi i nā koi e pili ana ka ginkgo me ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hoʻomanaʻo, ka noʻonoʻo, a me ka lōʻihi o ka nānā.
Eia nō naʻe, ʻo ka loiloi nui o nā haʻawina e pili ana i kēia pilina ua ʻike ʻia ʻaʻole i hopena ka hoʻonui ʻana o ka ginkgo i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hoʻomanaʻo, ka hana hoʻokō, a i ʻole ka manaʻo.
Ke hōʻike nei kekahi mau noiʻi e hiki i ka ginkgo ke hoʻomaikaʻi i ka hana noʻonoʻo i ka poʻe olakino, akā kū'ē nā hōʻike.
ʻO ka emi ʻana o nā hōʻailona hopohopo i ʻike ʻia ma nā haʻawina holoholona e pili ana i ka ʻike antioxidant o ginkgo biloba.
I loko o hoʻokahi haʻawina, 170 poʻe me ka maʻi hopohopo nui i loaʻa he 240 a i ʻole 480 mg o ginkgo biloba a i ʻole kahi placebo.ʻO ka hui i loaʻa ka nui o ka ginkgo i hōʻike i kahi hōʻemi o 45% i nā hōʻailona hopohopo i hoʻohālikelike ʻia i ka hui placebo.
ʻOiai hiki i nā mea hoʻohui ginkgo ke hoʻemi i ka hopohopo, ua hiki wawe ke huki i nā hopena paʻa mai ka noiʻi e kū nei.
Ke hōʻike nei kekahi mau noiʻi hiki i ka ginkgo ke kōkua i ka mālama ʻana i nā maʻi hopohopo, ʻoiai ʻo ia paha ma muli o kāna ʻano antioxidant.
Hōʻike ka loiloi o nā haʻawina holoholona e hiki ke kōkua i nā mea hoʻohui ginkgo e mālama i nā hōʻailona o ke kaumaha.
ʻO nā ʻiole i loaʻa i ka ginkgo ma mua o kahi kūlana koʻikoʻi e hiki mai ana, ʻaʻole i emi ke kaumaha ma mua o nā ʻiole i loaʻa ʻole i ka mea hoʻohui.
Ua hōʻike nā haʻawina i kēia hopena ma muli o nā waiwai anti-inflammatory o ginkgo, kahi e hoʻomaikaʻi ai i ke kino o ke kino e hana i nā kiʻekiʻe o ka hormone stress.
Pono ka noiʻi hou aʻe e hoʻomaopopo maikaʻi i ka pilina ma waena o ginkgo a me ka hopena o ke kaumaha i ke kanaka.
ʻO nā waiwai anti-inflammatory o ginkgo e lilo ia i mea lapaʻau kūpono no ke kaumaha.Pono ka noiʻi hou aku.
Ua nānā kekahi mau haʻawina i ka hui ʻana o ginkgo me ka ʻike a me ke olakino maka.Eia naʻe, hoʻoikaika nā hopena mua.
Ua ʻike ʻia kekahi loiloi ua hoʻonui ka maʻi glaucoma i lawe i ka ginkgo i ke kahe o ke koko i nā maka, akā ʻaʻole pono kēia i alakaʻi i ka ʻike maikaʻi.
ʻO kekahi loiloi o nā haʻawina ʻelua i loiloi i ka hopena o ka ginkgo extract i ka holomua o ka macular degeneration pili makahiki.Ua hōʻike aku kekahi poʻe i komo i ka ʻike maikaʻi ʻana, akā ʻaʻole i koʻikoʻi kēia i ka helu helu.
ʻAʻole ʻike ʻia inā e hoʻomaikaʻi ʻo ginkgo i ka ʻike i ka poʻe i loaʻa ʻole i nā hemahema ʻike.
Pono ka noiʻi hou aʻe e hoʻoholo inā hiki i ka ginkgo ke hoʻomaikaʻi i ka ʻike a hoʻolōʻihi i ka piʻi ʻana o ka maʻi maka degenerative.
ʻO kekahi mau noiʻi mua e hōʻike ana i ka hoʻohui ʻana i ka ginkgo hiki ke hoʻonui i ke kahe o ke koko i nā maka, akā ʻaʻole pono e hoʻomaikaʻi i ka ʻike.Pono e noiʻi hou aku.
I loko o ka lāʻau lapaʻau Kina, ʻo ginkgo kahi lāʻau lapaʻau kaulana loa no ka maʻi poʻo a me ka migraines.
Ua hana ʻia kahi noiʻi liʻiliʻi e pili ana i ka hiki o ginkgo ke mālama i ka ʻeha poʻo.Eia naʻe, ma muli o ke kumu kumu o ka maʻi poʻo, hiki ke kōkua.
No ka laʻana, ʻike ʻia ka ginkgo biloba i nā waiwai anti-inflammatory a antioxidant.Hiki ke kōkua ʻo Ginkgo inā loaʻa kou poʻo a i ʻole migraine ma muli o ke kaumaha nui.


Ka manawa hoʻouna: Oct-20-2022